Några söktips:

Om du söker personer så skriv t.ex. "Arvid+Åberg" (inom citationstecken med + mellan orden), det ger alla bilder där Arvid Åberg finns i texten. Söker du bara ett namn t.ex. Arvid så lämna bort citationstecknen. Det lönar sig att söka "Arvid+Åbergs" om det i texten står Arvid Åbergs gård (obs.s efter namnet). Du kan söka Uppibyn, gårdsnamn, Baköjen, barkning, soldat, soldater, traktor, körredskap, häst, Jossas, Bodstranden osv. Om du vill se gravar i Vassor eller drönarbilder kan du också välja de samlingarna här eller direkt i huvudmenyn. Du kan vid sökning blanda stora och små bokstäver.

Uppgifer om en viss grav får du genom att välja Gravar i Vassor och med hjälp av Alfs karta se vilken grav det är fråga, rad och nummer. Om graven finns i rad K och är nr 11 söker du GK11 (Grav Rad Nummer) och får en träff på Wikman Maria kusinernas grav. Där kan du se vilka kusinerna är och var i byn de bodde.

Om programmet: (Gäller sökning på dator eller platta. Alla möjligheter finns också på telefon men ikonernas placering kan variera)
Välj galleri om du vill se större miniatyrer. Ett klick på bilden ger en större bild med bildbeskrivning. Ytterligare ett klick på bilden ger en bild som täcker skärmen. Den stora bilden öppnas i ett eget fönster som kan stängas innan du kan fortsätta sökningen. Den stora bilden stängs genom att stänga fliken högst uppe på skärmen (JPG Image 1280  x xxx pixel  X). Det gör du genom att klicka på krysset ,X, i fliken. Bläddra vidare bland träffarna med piltangenerna uppe på sidan eller välj att se alla träffar genom att klicka på de fyra vågräta parallella linjerna.

Fortsätt med sökning