Sök gravar här

eller gå tillbaka till hela arkivet

Då du valt sök gravar (klickat på länken ovan) kan du blädra mellan kartan som nu finns här nedanför och arkivet genom att klicka på någon av flikarna upp till vänster. Sök gravar genom att skriva in "förnamn+släktnamn" t.ex. "Arvid Åberg" eller enbart släktnamn i sökrutan   Undvik att klicka på "Töm" som finns under sökrutan. Om du har Alfs karta över gravgården och vill veta vem som t.ex. är begravd längst bort i nordöstra hörnet kan du som sökord skriva GK1 (Grav, i  raden K och nr 1 utan mellanslag). Det är lätt hänt att du kommer att söka i stora arkivet. Skriv då in gravar som sökord och välj "Gravar i Vassor" på fjärde raden. Nytt är att du också kan söka begravda från Utibyn, Uppibyn, Norribyn, Jossas, Norrstu, Kuni osv.

 

Alf Grop har gjort kartan och texterna till alla gravar. Gunvor Svarvar och Margareta Lundberg har kompletterat med tilläggsuppgifter om de begravda och Viking Åberg har fotograferat och fört in i registret. Historiekommittén står för bearbetningen av uppgifterna. Lycka till, du kan söka bland 316 begravda och 186 gravar.

 

 

Historiekommittén överlät 2021 en förteckning över gravar och begravda på Vassor begravningsplats. Alf Grop t.h. har gjort grundarbetet och Margareta Lundberg t.v. har tillsammans med Gunvor Svarvar kompletterat uppgifterna om personerna. Yngve Östman tog emot förtecknigen.

Kapellet på Vassor begravningsplats